Presentación de un libro “inesperado” sobre el 15-M

Posted on julio 19, 2011

0


Edicions Els Llums (http://www.elsllums.org/):

Ayer por la noche alguien me habló de esta editorial que acaba de nacer en Barcelona. Edicions Els Llums es un nuevo sello editorial nacido de la necesidad de explicar cosas con el soporte pausado personal e intimo que ofrece un libro.

Me ha seducido especialmente su intencionalidad: poner otro grano de arena en la búsqueda de otra sociedad más consciente. Es una web en catalán, pero aquí os hago un corta/pega de sus palabras para que podáis asistir a la presentación del libro, si estáis por Barcelona en esa fecha (26 de Julio 19:30 Libreria Bertrand), pero podéis ir consultando su web para mayor información.

Quan succeeix l’inesperat. El 15-M i l’esquerra

Presentació dia 26 de juliol a les 19.30 a la Llibreria Bertrand, Rambla Catalunya 32, Barcelona

“El vell món es mor. El nou triga en néixer.

I és en aquest clarobscur que sorgeixen els
monstres”

Antonio Gramsci

Tothom sabia que havia de passar, però ningú ho esperava. No encara. No d’aquesta manera. Però és en el clarobscur que sorgeixen els monstres.  Res és més esfereïdor que allò desconegut, ocult i sense forma. I alhora, com saben bé tots els grans mestres del terror, res no ens atreu amb tanta força.

És per això que sentim la imperiosa necessitat d’explicar-nos el moviment 15-M. Necessitem etiquetar, classificar sota alguna de les categories familiars tot allò que ha passat en els mesos que van d’abril a juny. Perquè ara ha succeït l’inesperat, i no pas fa un any, o l’any vinent? De quina manera ha passat? Qui ho ha endegat? El moviment, dotat d’una poc habitual intel·ligència col·lectiva, es resisteix hàbilment a ser explicat completament i ens obliga, per fi, a aventurar-nos fora de la nostra zona de confort.

Aquest és un llibre elaborat amb urgència, sí, perquè és un llibre urgent. Parteix de l’anàlisi de la progressiva presa de consciència respecte a la transcendència històrica de la cruïlla en què es troba la nostra societat, de les confluències i les aliances socials que han fet possible el naixement del moviment que ha sacsejat la vida política del país. Ho fa per tal d’aventurar algunes de les perspectives que s’obren per a aquest i a partir d’aquest. Però sobretot ho fa per tal d’apuntar algunes tesis que puguin ser útils al necessari procés de reconstrucció d’una esquerra ensems combativa i eficaç.

Assumir com a inevitable un futur fonamentat en la destrucció del comú suposaria una immensa derrota col·lectiva. Els mesos que van d’abril a juny han suposat l’inici d’un moviment que impugna aquesta inèrcia i reclama més i millor democràcia.

Ara correspon, a totes les persones que estan convençudes que, col·lectivament, podem organitzar la convivència en societat sobre unes noves bases radicalment democràtiques i, per tant, igualitàries i solidàries,
eixamplar els  estrets marges en què ens han acostumat a concebre allò imaginable i possible.

Sobre l’autor: Ferran Pedret i Santos

Barcelona, 1979. Advocat de professió, ha exercit bàsicament en el camp del dret laboral i l’estrangeria. Militant socialista, és una persona activa en l’àmbit polític i social de base, força coneixedor dels moviments existents al
nostre país, que ha participat en moltes de les mobilitzacions i campanyes que s’han endegat a Catalunya, d’ençà de 1994. És un dels impulsors, juntament amb persones provinents dels més diversos àmbits de l’esquerra social, sindical i política, del col·lectiu Inflexió, format l’any 2009.

Anuncios
Posted in: INFORMACIÓN